Sinds 1953

Vlindernaamboom

Monument “De Vlindernaamboom”

Op zaterdag 19 mei 2012 werd op begraafplaats Dellerhof aan de Loovebaan in Someren het monument “De Vlindernaamboom” overgedragen aan het kerkbestuur van de parochie H. Lambertus. Met deze overdracht ging een al jaren gekoesterde wens van velen in vervulling. Gebleken is dat er nog veel niet verwerkt leed bestaat en dat er nauwelijks een plek van bezinning is waar lotgenoten over hun verdriet kunnen praten.

Gemeenschappelijk herdenkingsmonument

Het monument is een ontwerp van kunstenaar Hans Leutscher. Het is een gemeenschappelijk herdenkingsmonument en het heeft de vorm van een metalen boom, waaraan vlinders bevestigd kunnen worden. In de vleugels van de vlinders staan de namen in licht geschreven. Op deze wijze kunnen niet alleen doodgeboren kinderen herdacht worden, maar ook is er ruimte voor het herdenken van te jong gestorven kinderen en voor dierbaren van wie de as is uitgestrooid.

Begraafplaats Dellerhof

Op begraafplaats Dellerhof is er de mogelijkheid om de as van uw dierbare uit te strooien op het strooiveld, waarna u bijvoorbeeld een vlinder in de boom zou kunnen plaatsen. Deze vlinders worden uitgevoerd in RVS en worden op maat door de kunstenaar zelf aangeleverd. Er is plaats op de vleugels voor een voornaam, geboortedatum en overlijdensdatum. De prijs van de vlinder is € 299,- inclusief BTW en verzendkosten.

    Neem contact met ons op

    Heeft u vragen of wilt u dat wij langskomen? Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

    0493 - 49 34 15

    info@meeuwsverspeek.nl

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.