Sinds 1953

Verzekeringen

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Veel mensen hebben een uitvaartverzekering in de vorm van een kapitaal- of sommenverzekering, een natura- of depositoverzekering. Wanneer u een verzekering heeft, is het altijd raadzaam na te gaan of het verzekerde bedrag of pakket nog afdoende is om de uitvaart te bekostigen. De uitvaartkosten zijn namelijk de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Als u te laag bent verzekerd, dan kunt u dit op twee manieren opvangen:

 1. Door het afsluiten van een aanvullende verzekering.
 2. Door het tekort zelf op te vangen.

Vrije keuze uitvaartondernemer

Het is in Nederland zo geregeld dat u zelf bepaalt wie de uitvaart verzorgt. Bent u verzekerd en wordt de verzekeringsmaatschappij eerst gebeld, dan bepalen zij wie de uitvaart verzorgt. Wanneer u dit echter zelf wilt bepalen, dan moet u eerst contact opnemen met de uitvaartondernemer van uw keuze. Verzekeringsmaatschappijen vermelden meestal op de polis een telefoonnummer dat gebeld dient te worden wanneer de verzekeringnemer is overleden. Zij wekken hiermee de indruk dat u de uitvaart door hen dient te laten verzorgen. Dit is niet juist. U bepaalt zelf wie de uitvaart verzorgt. Het is ook niet nodig bang te zijn dat het verzekerde bedrag of de waarde van het pakket van de naturaverzekering niet wordt uitbetaald als u de uitvaart heeft laten verzorgen door de uitvaartondernemer van uw keuze. De verzekeringsmaatschappijen zijn namelijk wettelijk verplicht het verzekerde bedrag of de waarde van het pakket uit te betalen, ongeacht wie de uitvaart verzorgt.

  Neem contact met ons op

  Heeft u vragen of wilt u dat wij langskomen? Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

  0493 - 49 34 15

  info@meeuwsverspeek.nl

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.