26 januari 2015

Nieuw uitvaartcentrum voor Someren en Asten

Tevens fusie van Meeuws en Verspeek Uitvaartverzorging in 2016

Binnen enkele weken zal gestart worden met de bouw van het nieuwe uitvaartcentrum. Het gebouw zal voldoen aan alle moderne eisen van deze tijd. Naast een zeer ruime aula zijn er in het gebouw 3 rouwsuites beschikbaar waardoor nabestaanden de mogelijkheid hebben om hun dierbare te bezoeken, zonder dat er met de uitvaartverzorging afspraken gemaakt hoeven te worden over bezoektijden. Uiteraard is het gebouw voorzien van alle moderne audio/video apparatuur. Daarnaast zijn er kantoorruimtes, spreekkamers, verzorgingsruimte, magazijnruimtes en garages.

Met deze aankoop wordt een jarenlange zoektocht naar een geschikte locatie voor zowel Someren als Asten afgesloten. Nadat de pogingen van Verspeek Uitvaartverzorging uit Asten, om het bestaande rouwcentrum aan de Ceresstraat in Asten uit te breiden steeds vastliepen door de impasse rond de oude Jozefkerk, werd uiteindelijk besloten de krachten te bundelen. Zowel Meeuws Uitvaartverzorging als Verspeek Uitvaartverzorging zijn van mening dat, gezien de ligging op de grens van Someren en Asten, dit absoluut de perfecte locatie is.

Begrafenisondernemer in Someren

Al een aantal jaren zijn Janet en haar broer Frank Meeuws werkzaam geweest in de zaak van hun ouders Frans en Leny Meeuws, totdat zij per 1 januari 2014 de zaak hebben overgenomen. Daarmee werden zij de 3e generatie Meeuws in de uitvaartverzorging, want hun opa Marinus Meeuws heeft zich destijds als eerste begrafenisondernemer in Someren gevestigd.

Begrafenisondernemer in Asten

Vanaf het prille begin van Marinus Meeuws is er altijd een intensieve samenwerking geweest met Verspeek Uitvaartverzorging uit Asten. Sinds ruim 4 jaar verzorgen Frank en Janet Meeuws ook in Asten uitvaarten onder de vlag van Verspeek Uitvaartverzorging. Doel van deze samenwerking is om hen vertrouwd te maken met Asten, maar vooral ook om de Astense bevolking vertrouwd te laten raken met een ander gezicht dan Verspeek. Dat bleek uitstekend te werken.

Beide bedrijven zullen in het nieuwe uitvaartcentrum hun intrek nemen en van daaruit alle uitvaarten in Someren en Asten gaan verzorgen. Per 1 januari 2016 zullen beide bedrijven dan volledig fuseren, waarbij de dagelijkse leiding in handen zal komen van Frank en Janet Meeuws. Anita en Henk Verspeek zullen na 32 jaar een stapje terug doen, maar ze blijven wel beschikbaar voor het verzorgen van uitvaarten. Tevens is er gekozen voor een nieuwe naam en huisstijl: Meeuws-Verspeek Uitvaartverzorging B.V.
Het rouwcentrum aan de Ceresstraat in Asten blijft voorlopig, als dependance van het nieuwe uitvaartcentrum, in zijn huidige vorm bestaan. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om in dit pand een uitvaarthuis te vestigen, waarbij nabestaanden in de dagen tussen overlijden en uitvaart een nagenoeg volledige woning ter beschikking krijgen. Daarmee zouden Someren en Asten volledig klaar zijn voor de toekomst.

Nieuws

    Neem contact met ons op

    Heeft u vragen of wilt u dat wij langskomen? Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

    0493 - 49 34 15

    info@meeuwsverspeek.nl

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.